eS@fe, eS@fer and eS@fest Media

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Adife DEMİRTAŞ'ın kurucu olarak başlattığı proje Arnavutluk, İtalya, İspanya, Romanya ve Türkiye'den topam 11 öğretmen ile birlikte yürütülmektedir.

Korona salgını yılı nedeniyle, iki önceliğe odaklanıyoruz - aynı madalyonun iki yüzü: Bir tarafta medya okuryazarlığı, diğer tarafta dezenformasyon ve sahte haber olgusuyla nasıl mücadele edileceği. Bu nedenle, farklı ülkelerden 11 öğretmenden oluşan bu proje ekibi, çevrimiçi güvenliğe üst düzey bir genel bakış sağlama ihtiyacı ve ortak okullarımızın, öğretmenlerimizin, ebeveynlerimizin ve diğer aktörlerin, çocuklara ve gençlere internet ve çevrimiçi teknolojileri kullanırken nasıl güvende kalacaklarının öğretilmesinin sağlanmasındaki rolü üzerine oluşturulmuştur. Tüm bu proje amaçlarını gerçekleştirmek için sanal bir medya evi kurduk ve bu evi çevrim içi güvenlik, medya okur yazarlığı, dezenformasyon, egüvelik okul etiketi gibi odalarda öğrencilerimizi misafir etmeyi planladık. Her odada öğretmen ve öğrencilerimizin web araçları ve eğitim teknolojilerini kullanarak hem dijital eğitim hem de dezenformasyona kaşı bilinçlenmelerini amaçladık.

PROJE ETKİNLİKLERİ

Padlet ile yapıldı